Als je vegetariër of veganist bent, komt veel eiwit in je dieet vaak van tofu. Hoewel het veel eiwitten en weinig calorieën bevat, kan het nog steeds flauw en saai zijn. Dus hoe laat je tofu meer naar vlees smaken?
Het is niet zo moeilijk als je zou denken! Er zijn veel eenvoudige manieren om smaak aan je gerechten toe te voegen zonder vlees of zuivel toe te voegen. Hier zijn wat tips om van die flauwe tofu iets lekkers te maken
Pimp je tofu!
-Voeg sojasaus, gember, knoflook en chilipepervlokken toe voor een teriyaki gerecht
-Sauteer met gehakte uien en champignons voor een Italiaans gerecht
-Sauteer met BBQ saus voor een rokerige barbecuesmaak
-Marineer met sojasaus en notenboter voor een rijkere, gedurfdere smaak.
-Voeg veganistische worcestershiresaus toe
-Breng op smaak naar eigen smaak! Voeg cayennepeper of geraspte gemberwortel toe voor pittige gerechten
Tot slot
Bedenk dat tofu heel gemakkelijk smaken absorbeert, dus je moet minstens 20 minuten sudderen om de smaak volledig in het gerecht te laten trekken. Experimenteer met verschillende groenten en kruiden tot je een combinatie vindt die je lekker vindt!