5 manieren om koffie minder bitter te maken

Drink je graag koffie, maar heb je niet (altijd) trek in de bittere smaak? Je kunt gelukkig genoeg doen om koffie minder bitter te laten smaken. Wissel ook lekker af, zodat je je kopjes koffie altijd weer met plezier drinkt. Klaar voor de nodige inspiratie? Lees dan snel verder.

Koffie met suiker en melk

Natuurlijk komt de klassieker voorbij in deze blog: doe suiker en melk in je koffie. Zo wordt het drankje al heel lang gedronken. En deze combinatie blijft niet voor niets populair. Je kunt suiker en melk combineren, of een van de twee toevoegen aan je kopje koffie. De perfecte verhouding? Die bepaal je zelf: het ligt er immers maar net aan hoe zoet je je koffie wilt drinken. Kies daarbij lekkere Segafredo koffie, met de traditionele Italiaanse smaak. Koffie met suiker en melk maken is trouwens ook een ideale manier om koffie te leren drinken. Dat is dus een handig trucje!

Melk opschuimen

Hoewel je gewoon een scheutje koffiemelk bij je koffie kunt doen, is het eigenlijk nog wel lekkerder om melk op te schuimen. Is net iets meer werk, maar levert je een heerlijke cappuccino op. Vind je een cappuccino net te ‘melkachtig’? Dan kun je ook eens een flat white proberen. Je gebruikt dezelfde hoeveelheid melk, maar voegt bij een flat white een dubbele espresso toe. Terwijl een cappuccino juist uit een enkele espresso met melk bestaat. Wil je liever meer melk? Maak dan een latte macchiato. Dit is toch wel de ware luxe traktatie onder de koffiebereidingen. En je hebt het thuis zo klaar! Zeker als je een recept volgt, voor de juiste verhoudingen.

Unieke cups

Kies je graag voor gemak bij de bereiding van koffie? Dan passen koffiecups bij je. Die stop je zo in het apparaat, waarbij de machine het verdere werk doet. Nog een voordeel aan cups? Je hebt veel smaken om uit te kiezen. Ook zoetere koffiecups zijn dus een optie. Drink dan Dolce Gusto cappuccino, latte macchia of café au lait bijvoorbeeld. Zelf melk opschuimen is op die manier niet eens nodig, zodat je extra snel van je bakje kunt genieten.

Koffie met roomijs

Trek in een echte versnapering? Maak dan koffie met roomijs erin. Dit is meteen een perfect toetje na een diner. Of maak het natuurlijk gewoon op het moment dat jij er zin in hebt. Vooral vanille-ijs smaakt goed met koffie erbij. We noemen het ook wel affogato. De bereiding is heel simpel. Doe een bolletje ijs in een bakje. En giet daar vervolgens een espresso overheen. Met een lepeltje eet je het op! Geen vanille-ijs in huis, maar wel ander roomijs? Ook die combinatie gaat vaak prima samen. Je kunt trouwens nog veel meer toetjes met koffie maken. Probeer ook eens koffiemousse, koffie panna cotta of tiramisu met extra veel koffie. Hmmm…

Filterkoffie

Het is overheerlijk, koffie met melk, suiker of ijs. Maar kun je zwarte koffie ook minder bitter krijgen? Tot op zekere hoogte wel! De beste tip die we je hierover kunnen geven: drink filterkoffie in plaats van espresso. Espresso staat namelijk bekend als een sterk kopje koffie. En zo is espresso ook precies bedoeld. Maar daar moet je dus maar net van houden. Filterkoffie bevat meer water en krijgt daardoor een zachtere, mildere smaak. Grote kans dat je dit lekkerder vindt als je minder bittere koffie wilt drinken. Je kunt ook kijken naar de intensiteit en de branding van de koffiebonen. Ga voor lichtgebrande, minder intense koffie: ook dit draagt bij aan de subtielere smaak. Maar combineer je koffie met opgeschuimde melk of ijs? Dan kun je toch weer beter espresso gebruiken, omdat de koffiesmaak anders helemaal wegvalt. Voor zowel filterkoffie als espresso valt er dus iets te zeggen!

Als je fan bent van zoet, kun je gewoon van koffie genieten. Bereid het smaakvolle drankje met een zoete toevoeging! Welke van de bovenstaande ideeën ga jij zeker een keertje uitproberen?