Spirulina toevoegen aan je dieet? Da’s best verstandig!

Als je een beetje op mij lijkt, lees je al jaren over hoe voedzaam en gezond spirulina is – en we vinden het allemaal heerlijk om zoveel mogelijk te weten over het voedsel dat we in ons lichaam stoppen. Maar wat doet het eigenlijk? Wat zijn de gezondheidsvoordelen van spirulina? Hier is alles wat je moet weten!Spirulina heeft superkrachten

Een indrukwekkend middel…

Als je spirulina op papier bekijkt, is het behoorlijk indrukwekkend. Een enkele eetlepel van het spul geeft je je dagelijkse dosis vitamine B12, ongeveer de helft van je dagelijkse dosis ijzer, en meer dan 100% van je dagelijkse dosis mangaan! Het bevat alle negen essentiële aminozuren die je nodig hebt om te overleven, en is dus een complete eiwitbron – dit is de reden waarom mensen soms spirulina tabletten nemen als ze spieren proberen op te bouwen. Spirulina is ook niet slecht voor je taille, met slechts 25-50 calorieën per eetlepel.

Hoe smaakt spirulina?

Smaken verschillen, afhankelijk van aan wie je het vraagt – iedereen zal er een andere mening over hebben! Als de sterke smaak van zeewier je afschrikt, dan zal spirulina een grote nee-nee zijn. Het heeft een kenmerkende smaak die beschreven wordt als “mild zoet”, vooral dankzij het feit dat het voor 60% uit zuivere koolhydraten bestaat

Voor het geval je niet zeker weet of je spirulina lekker vindt of niet, zijn er tonnen manieren om het aan voedsel toe te voegen zonder de smaak al te zeer te beïnvloeden – mijn favoriet is deze super groene smoothie ! Doe het in gebak en muffins voor een extra voedzame oppepper!

Spirulina kan je lichaam tegen zichzelf beschermen

De antioxidantwerking in spirulina is bijna het dubbele van die van sinaasappels, rode wijn en groene thee samen. Dit betekent dat als je spirulina eet, de antioxidanten gebruikt om je cellen te beschermen tegen vrije radicalen – die schade aan je cellen kunnen toebrengen en tot kanker kunnen leiden.

Spirulina helpt je sneller herstellen

Kanker is niet het enige waar spirulina je lichaam tegen beschermt. Het vermindert ook ontstekingen door zijn antioxidante werking, vooral na elke vorm van inspanning (en herinnert me eraan dat ik vandaag moet gaan hardlopen!) Als je probeert af te vallen, kan spirulina ook helpen; het bevat ongeveer tweemaal zoveel aminozuren als rood vlees, wat betekent dat je er langer vol van blijft!