De leukste taarten voor speciale gelegenheden

Voor veel verschillende gelegenheden kun je een taart voorschotelen om in de feestelijke stemming te komen. Of het nu een verjaardag is, een bruiloft of iets anders wat het vieren waard is. Speciale gelegenheden zijn natuurlijk telkens weer anders en dus moeten je taarten er ook op aangepast worden. Maar wanneer gebruik je nu welke taart? Hieronder lees je de leukste én lekkerste taarten voor speciale gelegenheden.

Verjaardag

Denk je aan taart, dan denk je waarschijnlijk al gauw aan een verjaardag. En dat is ook niet zo gek, want bij een verjaardag hoort nou eenmaal taart. Bekende taarten op een verjaardag zijn natuurlijk appeltaart, kwarktaart, slagroomtaart en een heerlijke tompouce behoort ook vaak tot het assortiment. Maar het is voor een verjaardag natuurlijk ook wel leuk om een keer wat anders te gaan proberen. Zo heb je ook nog een heerlijke roomvlaai waar veel mensen dol op zijn. In deze taart zit voornamelijk room en is goed bestrooid met poedersuiker. Verder kun je ook nog kiezen voor een lekkere red velvet vlaai. Op de red velvet vlaai zitten heerlijke stukjes red velvet cake. Voor de rest is het gemaakt van koekjesdeeg met een lekkere aardbeienbavarois. Dat zal zeker in de smaak vallen!

Bruiloft

Ga jij binnenkort trouwen? Dan is een taart een belangrijk onderdeel van de bruiloft. Bovendien ben jij zelf verantwoordelijk voor de taart. Jij mag namelijk de aankleding regelen, de smaken en natuurlijk de grootte van de taart. Maar wat is nu lekker voor een bruidstaart? Je hebt de keuze uit verschillende smaken, maar het is belangrijk dat jij een smaak in de taart laat verwerken waar jij helemaal weg van bent. Houd jij erg van citroen? Dan doe je een lekkere citroentaart. Bij Patisserie Limburgia maken ze een taart die helemaal bij jouw smaak en stijl past. Bovendien maken zij de taart zo feestelijk zoals jij het wil.

Jubileum

Als er iets groots te vieren valt, zoals bij een jubileum, dan is een taart zeker niet te missen. Of je nu vijftig jaar getrouwd bent, of vijftig jaar ergens in dienst bent. Met een taart maak jij dit jubileum pas echt compleet. Je kunt op het gebak bijvoorbeeld een mooie foto plaatsen of een leuke tekst. Fototaarten zijn immers tegenwoordig helemaal in, en bovendien maak je de taart zo een stukje persoonlijker.

Nieuwe baan

Wanneer er een nieuwe baan op jouw pad komt, wil je dit natuurlijk vieren met de mensen om je heen. En om van dit leuke nieuws optimaal te kunnen genieten, mag een lekkere taart zeker niet ontbreken. Bovendien kun je voor deze gelegenheid eigenlijk voor iedere taart kiezen, of het nou een cheesecake is of een klein taartje. Ook gebak komt goed van pas: dit kan in de vorm zijn van petit fours, macarons of donuts. Dit is vooral ideaal als je het niet té groots wil uitpakken, maar alsnog een feestelijke lekkernij wil aanbieden.

Geboorte

Is er in jouw omgeving een baby’tje geboren? Dan wordt er vaak beschuit met muisjes gegeten. Maar natuurlijk is dit ook een ideale gelegenheid om taart te eten. Denk bijvoorbeeld aan een drip cake: letterlijk vertaald een druipcake. De bovenkant is vaak een ganache, zodat de bovenkant deels naar beneden stroomt. Leuk om dit in de kleuren van het geslacht van de baby te doen. Ook kun je een taart laten maken waarin het geslacht wordt onthuld. Je snijdt de taart open en dan pas ziet iedereen wat het geslacht van het kindje wordt. Zo zorgt de taart ook nog eens voor de nodige spanning. En natuurlijk past de luiertaart ook in dit rijtje. Dit is een leuk cadeau voor de ouders, omdat de luiertaart bestaat uit – de naam zegt het al – heel veel luiers!