Dit is waarom avocado rocks!

Avocado is een van de populairste vruchten ter wereld. Bijna iedereen kent deze groente, maar wat maakt hem zo populair? Het blijkt dat er veel redenen zijn waarom mensen van avocado’s houden, en we zullen ze allemaal onderzoeken om uit te vinden waarom ze zo verdomd lekker en populair zijn!

De voordelen van avocado op een rij

1. Avocado’s zijn hoog in gezonde vetten

2. Ze zijn rijk aan kalium, vezels, en vitamine C

3. Ze zijn veelzijdig – je kunt ze gebruiken om een boterham of salade mee te maken, ze rauw eten met een beetje zout, of avocado toast uitproberen!

4. Je vindt avocado’s in alle supermarkten en groentewinkels

5. Je kunt avocado’s het hele jaar door kopen, want ze bederven niet snel zoals andere vruchten dat doen

6. Avocado is de enige vrucht die meer onverzadigde vetten dan verzadigde vetten bevat! Dat betekent dat het helpt het slechte cholesterolgehalte te verlagen en tegelijk het goede cholesterolgehalte te verhogen, ook voor de gezondheid van het hart!

7. Als je een avocado opensnijdt, is er altijd maar één pit binnenin, waardoor ze gemakkelijk in plakjes te snijden zijn.

***

Ze zijn ook nog eens heel gezond…

Avocado’s zijn een heel gezonde vrucht die boordevol voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen zit. Enkele van de vele gezondheidsvoordelen zijn verlaging van het cholesterolgehalte, verlaging van de bloeddruk, preventie van zwaarlijvigheid en diabetes, en bevordering van gewichtsverlies en preventie van hartziekten. Het hoge kaliumgehalte kan helpen zwelling en het vasthouden van water in je lichaam te verminderen door te helpen de elektrolytenbalans in stand te houden. Avocado is ook een uitstekende bron voor voedingsvezels die de spijsvertering helpen bevorderen. Bovendien wordt gedacht dat het werkzaam is tegen dikke darmkanker vanwege de antioxidanten die in avocado’s voorkomen, zoals vitamine A & E. Ze zijn ook rijk aan oliezuur dat het LDL of “slechte” cholesterolgehalte kan verlagen.

Kortom: avocado rocks!

Avocado’s zitten boordevol gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen die je nergens anders kunt krijgen. Als je gezondere voeding in je dieet wilt opnemen, is deze vrucht een prima plek om te beginnen! Avocado smaakt ook geweldig, dus het is helemaal niet moeilijk om online recepten te vinden voor hoe je ze kunt koken of rauw kunt eten. Een van mijn persoonlijke favorieten is avocado toast gemaakt met volkoren brood, verse tomaten, zout & peper en gesneden komkommers – yum!