Wel lekker eten, maar geen zin in gedoe?

Het is de tijd van het jaar om na te gaan denken over alles dat nog komen gaat: de Kerst! Ben jij dit jaar aan de beurt om het kerstdiner voor de hele familie te regelen? Dan is dat een flinke uitdaging. Je zult je goed moeten voorbereiden. Nu kun je er voor kiezen om alvast ieder weekend uitgebreid te gaan koken om zo het perfecte kerstdiner in elkaar te kunnen draaien. Maar wat nu als je daar helemaal geen zin/tijd/gelegenheid voor hebt? Dan zul je met een andere oplossing moeten komen.

Een andere optie is dan om iedereen iets mee te laten nemen. Je ouders het voorgerecht, je broer de bijgerechten, jij zelf het hoofdgerecht en je zus het dessert. Maar dan weet je het wel: je ouders komen wéér met die garnalencocktail, je broer neemt een zak bevroren friet mee voor in de airfryer en je zus regelt een bak ijs en een bus slagroom. Heus lekker, maar niet héél bijzonder.

Je kunt dan beter alles zelf in de hand houden. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als je zou denken. Je kunt gewoon een luxe gourmetschotel bestellen!

Ontspannen feestdagen? Ze bestaan!

Je kunt, als je kiest voor gourmetten, wat rustiger aan doen als jij de organisator bent van het kerstdiner van dit jaar. Sterker nog: er is een mogelijkheid om alles in één keer te regelen. Je kunt de heerlijkste gourmet recepten bereiden zonder daar ook maar enige moeite voor te hoeven doen. Je bestelt gewoon een mooie gourmetschotel online. Je kunt dan kiezen uit vlees, vis, vegetarisch of een mix van vanalles. Zelfs de bijgerechten als stokbrood, verschillende groenten en pannenkoekenmix worden bijgeleverd. Maar er is meer: je krijgt er alles bij dat je maar nodig hebt. Een gourmetstel met pannetjes of een elektrische grillplaat, bestek, servies en servetten. En dan, als jullie heerlijk hebben getafeld, dan doe je alles weer in de kratten waarin je bestelling is gekomen. Krat dicht. Klaar. En dan kan het natafelen beginnen. Ja, je leest het goed. Zelfs geen afwas!

Hoe kom je van de gourmetlucht af?

Heel veel mensen vinden gourmetten leuk, maar dan, eigenlijk, alleen bij een ander thuis. Dat heeft alles te maken met de lucht die er achterblijft na een avondje gourmetten. Je kunt deze lucht sneller het huis uit krijgen op verschillende manieren.

  • zet de ramen open na het gourmetten (al is dat in de winter en met de huidige gasprijzen niet écht een fijn idee)
  • zet een lekker bakkie koffie (de koffiegeur werkt neutraliserend)
  • laat de afzuigkap of het afzuigsysteem in je huis overuren maken
  • zet een pannetje met water, azijn en afwasmiddel op het fornuis, laat dit zacht sudderen

Welke oplossing heb jij om van de lucht na het gourmetten af te komen?