5 must-visit restaurants in Rotterdam

Maak je vakantie in Rotterdam nog beter door hem af te sluiten met een verrukkelijk diner in een van de beste restaurants van de stad. We hebben een lijst samengesteld van de vijf beste unieke restaurants in Rotterdam.

Op Het Dak

Dit eethuis staat op de top van het Schieblok, vandaar de naam ‘Op Het Dak’ Een groen toevluchtsoord met uitzicht over de stad is hier beschikbaar. Op Het Dak is een uniek restaurant in het centrum van de stad. Ze bereiden het hele jaar door gezonde, verse en verrukkelijke gerechten. Je kunt kiezen om hier voor ontbijt of lunch te eten.

Locatie: Schiekade 189, 3013 BR Rotterdam

De Machinist

Dit eethuis was vroeger het Scheepvaart en Transport College voor het tot restaurant werd omgebouwd. Jazzconcerten, comedy avonden, en dansavonden behoren tot de evenementen die hier gehouden worden. Er is ook een pub en verschillende vergaderzalen beschikbaar. Een prachtig restaurant op een ongebruikelijke plaats dat eten van hoge kwaliteit serveert.

Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam

NY Basement

In de kelder van het vermaarde Hotel New York is een restaurant. Dit is een prachtig hotel met een intieme setting. In stijl kom je hier voor cocktails en gezamenlijk eten. Het is vriendelijker en intiemer dan Hotel New York, maar nog steeds even welkom en gastvrij.

Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam

Gare Du Nord

Een klassiek restaurant uit de jaren 1980 in een bewaard gebleven treinwagon. De keuken is uitsluitend vegetarisch en biologisch. Vegetariërs en veganisten zullen erg genieten van dit eethuis.

Anthoniestraat 2, 3032 CP Rotterdam

De Matroos en het Meisje

In dit restaurant mag je dineren wat de pot schaft. Je kiest eenvoudig het aantal gangen uit een menu. De chef stelt de menu’s samen en werkt ze regelmatig bij, omdat gebruik te maken van plaatselijke en seizoensgebonden ingrediënten.

Delistraat 52, 3072 ZL Rotterdam