Alleen het beste is goed genoeg!

Barbecueën staat er nu niet direct bekend om dat het een culinair hoogstandje is. Maar waarom eigenlijk niet? Je kunt online goed bbq vlees bestellen en daar echt iets moois van maken. Want, zeg het maar eerlijk, die halfgare/half aangebrande worstjes zijn we inmiddels wel een keer zat. Door je bbq vlees online te bestellen bij een echte slager, weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Ga je voor een prachtig braadstuk of voor de écht lekkere hamburgers? Het kan allemaal. Je moet alleen even weten waar je moet zijn.

Maak met het beste gehakt zelf de beste hamburgers

Je kunt online heel gemakkelijk gehakt bestellen van écht goede kwaliteit. Kies, bijvoorbeeld, voor een pakket met daarin 10 pakjes (ongekruid) gehakt van 250 gram per stuk. Je kunt dan wat experimenteren om de perfecte hamburger te maken.

Hoe maak je een heerlijke hamburger?

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voor je begint. Je doet het gehakt in een mengkom en voegt daar, bijvoorbeeld, wat peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder, verse knoflook een gesnipperd uitje en wat barbecuesaus aan toe. Bij echt vers gehakt heb je geen paneermeel nodig om er mooie schijven van te kunnen maken. Je mengt alle ingrediënten met je handen door elkaar en verdeelt de inhoud in mooie ballen. Deze ballen druk je plat en, voilá, je hamburgers zijn klaar. Het bereiden van de hamburger op de barbecue is en blijft altijd een beetje tricky. Hoe vaak heb je geen aangebrande hamburger van het rooster proberen te peuteren? De truc is om de hamburger in te vetten met een heel klein beetje olie en deze op de hete grill te leggen. En er dan vanaf te blijven. Natuurlijk leg je de hamburger niet direct boven de vlammen, je gebruikt de smeulende kolen als warmtebron. Na een tijdje kun je de hamburger gemakkelijk draaien en zo het complete stuk vlees mooi garen.

Dat wordt genieten!

Geen zin in al het voorwerk?

Dan kun je online ook heel goed terecht voor, bijvoorbeeld, heerlijke rollades. Kies bijvoorbeeld voor de Angus bavette rollade. Je hoeft dan niets voor te bereiden en ook heb je aan één stuk genoeg. Om er een complete maaltijd van te maken kun je er nog wel voor kiezen om in een gietijzeren pan op de barbecue wat krieltjes te bakken en op het rooster asperges te grillen.

Een feestmaal van de barbecue, een goed idee voor Pasen?