Welk bier past het beste bij welk soort vlees?

Elke echte liefhebber van bier weet dat de perfecte pint alleen maar beter wordt door hem te combineren met het juiste eten. Maar met zoveel verschillende soorten bier uit je bierpakket en vlees van de slager kan het moeilijk zijn om te weten welke het beste bij elkaar passen. Daarom hebben we deze handige gids voor het combineren van bier en vlees samengesteld. Dus als je de volgende keer de grill aansteekt of een zomerse BBQ organiseert, weet je precies welk bier je moet combineren met je favoriete stukken vlees.

Burgers

Er gaat niets boven het bijten in een sappige hamburger vers van de grill. En als het gaat om het combineren van bier en vlees, is er geen betere combinatie dan een klassieke hamburger met een koude pint American pale ale. De hop in het bier snijdt door het vet van de burger, terwijl de mout de charme van het vlees aanvult. Dus als je de volgende keer hamburgers gaat grillen, neem dan een lekkere Pale Ale.

Rundvlees

Als je een sappige steak of een paar smaakvolle hamburgers gaat grillen, wil je een bier dat rijk en vol is. Een goede vuistregel is om een bier te kiezen dat net zo gedurfd is als je rundvlees. Wij raden aan rundvlees te combineren met een robuuste porter of stout. De donkere moutigheid van deze bieren vult de rijke smaak van je vlees perfect aan.

Kip

Kip is een veelzijdig vlees dat goed samengaat met allerlei verschillende bieren. Als je op zoek bent naar een lichte en verfrissende optie, probeer dan je kip te combineren met een witbier of een Belgisch bier. Deze bieren zijn meestal lichter van kleur en body, waardoor ze de perfecte aanvulling zijn op gegrilde kippenborsten of vleugels. Als je je een beetje avontuurlijk voelt, ga dan voor een hoppige IPA. De bittere tonen in een IPA helpen het vet van kippendijen of drumsticks te doorsnijden.

Varkensvlees

Varkensvlees is een ander vlees dat goed samengaat met zowel lichtere als donkere bieren. Als je varkenskoteletten of varkenshaas grilt, raden we aan een moutig Oktoberfest lager of bruin bier te nemen. Deze bierstijlen geven net genoeg zoetheid om de hartige smaken van je varkensvleesgerechten in evenwicht te brengen. Aan de andere kant, als je pulled pork of varkensribben maakt, wil je iets met een beetje meer pit. In dat geval stellen we een Amerikaanse blonde ale of cream ale voor. Deze frisse bieren helpen de pittigheid van je rubs en sauzen te compenseren.

Spareribs

Of ze nu droog gewreven zijn of overgoten met saus, ribbetjes zijn altijd een hit op zomerse BBQ’s. Als het gaat om het combineren van bier en vlees, gaat er niets boven een India Pale Ale. De hop in een IPA helpt om de rijkdom van het vlees te doorbreken, terwijl de bittere smaak een aanvulling is op de rubs die je gebruikt. Dus als je de volgende keer ribbetjes maakt, ga dan voor een heerlijke IPA!

Conclusie:

Of je nu hamburgers, hotdogs of ribs grilt, er is altijd wel een perfect bier dat bij je maaltijd past. Dus als je de volgende keer de grill aansteekt, zorg dan dat je een van deze bieren (misschien wel uit je bier abonnement) bij de hand hebt om je BBQ compleet te maken. proost!