Zelf chocolade paaseieren maken doe je zo!

Je eigen chocolade paaseieren maken is een leuke, creatieve manier om de feestdag te vieren. Niet alleen kun je genieten van het heerlijke resultaat van je handwerk, maar je hebt ook de voldoening te weten dat je ze zelf gemaakt hebt. Hier zijn vier eenvoudige stappen om je op weg te helpen.

Chocolade paaseieren met Pasen

Chocolade paaseieren zijn een traditie die teruggaat tot de 19de eeuw. Sommigen geloven dat de eerste chocolade paaseieren gemaakt werden door de Zwitserse firma Lindt, en dat ze snel populair werden in heel Europa. Er zijn veel theorieën over waarom we met Pasen chocolade eieren eten, maar de meest waarschijnlijke verklaring is dat de gewoonte begon als een manier om Pasen te vieren als een feestdag met chocoladethema. Wat de reden ook is, we kunnen het er allemaal over eens zijn dat chocolade paaseieren heerlijk zijn!

Waarom zou je zelf chocolade paaseieren maken?

Er zijn veel redenen waarom je je eigen chocolade paaseieren zou willen maken. Misschien wil je meer controle hebben over de ingrediënten die in je eieren gaan. Misschien vind je het gewoon een uitdaging om iets vanaf nul te maken. Wat je reden ook is, het is een leuke manier om de feestdag te vieren en te genieten van een paar heerlijke chocoladetraktaties. Als je makkelijk en snel paaseieren in huis wilt hebben, zijn er ook veel webshops die paaseieren versturen.

Benodigdheden

– Chocolade (in reep- of vloeibare vorm)

– Paasei-vormpjes (verkrijgbaar bij de meeste knutselwinkels)

– Een kom

– Een lepel

– Een kookplaat of magnetron

Instructies

Als je al je benodigdheden hebt, is het tijd om aan de slag te gaan! Hier zijn de stappen:

1. Smelt de chocolade in een kom boven het fornuis of in de magnetron. Zorg dat je regelmatig roert, zodat het niet verbrandt.

2. Giet een kleine hoeveelheid chocolade in elke vorm, en gebruik de lepel om het gelijkmatig over het oppervlak te verdelen. Zorg ervoor dat er geen luchtbellen zijn, want die veroorzakende chocolade te barsten als hij droogt.

3. Zet de vormen een paar minuten in de koelkast of vriezer om de chocolade te laten uitharden.

4. Plof de chocolade paaseieren uit de vorm, en geniet ervan!

Tips

– Als je een fornuis gebruikt, gebruik dan zeker een dubbele ketel zodat de chocolade niet verbrandt.

– Je kunt experimenteren met verschillende soorten chocolade, zoals pure chocolade of melkchocolade. Je kunt ook smaakstoffen als vanille-extract of munt-extract aan de gesmolten chocolade toevoegen voor je hem in de vormpjes giet.

– Om creatief te worden kun je proberen je eieren te versieren met hagelslag, glazuur, of zelfs eetbare glitter.

– Voor een hardere schaal op je eieren kun je de chocolade tempereren voor je hem in de vormen giet. Het tempereren van chocolade is een proces waarbij je de chocolade op een bepaalde manier verhit en afkoelt zodat hij hard wordt met een glanzend, glad oppervlak. Als je niet vertrouwd bent met het tempereren van chocolade, zijn er online veel handleidingen die je daarbij kunnen helpen.