Gaat liefde door de maag?

Je bent verliefd. Of staat op het punt om iemands hart te veroveren. En hoe kan dat beter dan door middel van een heerlijk etentje. Tenminste als we het bekende spreekwoord moeten geloven. Want iedereen kent wel het gezegde: “Liefde gaat door de maag”. Maar wat wordt hiermee bedoeld? Gaat liefde écht door de maag?

Wat betekent liefde gaat door de maag?

Wat ermee bedoeld wordt is dat het mogelijk is om iemand met eten te verleiden. Door lekker te koken kun je de liefde sprankelend houden. Als je verliefd bent, maakt je lichaam allerlei stofjes aan. De adrenaline giert door je lichaam en de dopamine, endorfine en oxytocine slaan toe. Je hersenen vertalen deze stofjes in gevoelens en dat geeft een verliefd gevoel. Maar wat heet dit dan met jouw maag te maken?

Verliefd zijn en je maag

Je hersens zijn onlosmakelijk met je maag en darmen verbonden. De definitie lekker eten is natuurlijk voor iedereen anders. Al je zintuigen samen bepalen of jij iets lekker vindt of niet. Bij de eerste hap sturen de smaakpapillen een signaal naar je brein. Omdat iedereen andere smaakpapillen heeft, kan het ene gerecht iemand het hart op hol laten slaan, terwijl de ander liever het huis uit rent. 

Maar er is meer

We merken het allemaal, zodra iemand moeite voor je doet trek je sneller naar die persoon toe. We voelen ons allemaal een beetje gevleid als iemand moeite doet. Dat werkt zo ook met koken. Of je uit een receptenboek kookt of met Hello Fresh, maakt eigenlijk niets uit. Het gaat om de smaak en de moeite. Maar met Hello Fresh zet je met minder moeite een lekkere maaltijd op tafel. 

Je kunt er ook zelf voor zorgen dat je de moeite waard ben om van te houden. Dit doe je door goed voor jezelf te zorgen. Je uiterlijk speelt namelijk een grote rol in wel of niet aantrekkelijk gevonden worden door anderen. Andere mensen zien hoe goed je voor je gezondheid en uiterlijk zorgt, dus het is het waard om hier extra tijd en energie in te steken. Ben je nog niet zo bekend met uiterlijke verzorging? Dan is de Goodiebox een leuk abonnement. In deze maandelijks box krijg jij vijf tot zeven producten, om te testen wat bij jou past. Hiermee kun jij dus al snel jouw uiterlijke verzorging oppakken.

Ja, liefde gaat écht door de maag

De liefde van de man gaat door de maag. Dat zei waarschijnlijk jouw moeder al. Daarom staat ze dagelijks in de keuken haar lievelingsgerechten te bereiden. Maar dit gezegde geldt ook voor de vrouw. Sterker nog: vrouwen reageren veel beter op romantische prikkels zodra ze een volle maag hebben. 

Zoals eerder benoemd speelt de moeite die je voor iemand doet ook flink mee. Daarom kun je net zo goed jouw abonnement bij Hello Fresh opzeggen en zelf aan de slag gaan. Hetzelfde geldt voor je uiterlijke verzorging, na het lezen van een paar tips & tricks online weet je precies wat jij nodig hebt om een man te verleiden. Besteedt dan ook geen kosten meer aan onnodige producten die je toch niet gebruikt. Daarom kun je het best de goodiebox opzeggen. Zorg voor jezelf, zodat je de moeite waard bent om van te houden. En zorg altijd voor voldoende eten in huis, want liefde gaat dus écht door de maag.