Tripje naar Berlijn op de planning? Dit is waarom je currywurst MOET proberen!

Toe aan iets lekkers én ben je toevallig in Duitsland? Currywurst is the way to go! Currywurst is een Duits fastfood gerecht dat bestaat uit gestoomde, dan gebakken varkensworst die in de lengte doormidden gesneden is en met ketchup en kerriepoeder bedekt is. Het wordt meestal geserveerd met frietjes of brood.

Ontzettend lekker én populair

Currywurst is populair in heel Duitsland, maar vooral in Berlijn, waar het ontstond als goedkoop fast-food dat gemakkelijk onderweg te eten was. Het gerecht is deel geworden van de Berlijnse cultuur sinds het daar in 1949 werd uitgevonden door Herta Heuwer toen de worsten in haar slagerij op waren en ze improviseerde met wat ze had: een mengsel van kruiden uit de winkel van haar familie, vermengd met tomatensaus en azijn, dat werd toegevoegd aan een paar gegrilde wursts (Duits voor “worst”) bij een plaatselijk straatstalletje.

Het gerecht wordt gegeten met vork en mes, meestal op een bord met frietjes of brood. Vaak worden de worstjes gekocht bij fast-food verkopers en de kruiderijen worden door elke eter met zijn eigen keukengerei aangebracht.

Een must-visit!

Duitsland is een van de populairste toeristische bestemmingen in Europa, die jaarlijks bijna 10 miljoen internationale bezoekers trekt. Berlijn is niet alleen de hoofdstad van Duitsland, maar is ook uitgegroeid tot een topstad voor toeristen om te bezoeken. Mensen komen van over de hele wereld om te zien wat de stad te bieden heeft – prachtige architectuur, charmante cafés en restaurants, en veel buitenactiviteiten die het hele jaar door mogelijk zijn.

Ook proberen…

Een ander typisch Duits gerecht is gehaktbrood. Gehaktbrood wordt meestal gemaakt met gemalen rundvlees, paneermeel, ui, knoflook, zout, peper en eieren. Het wordt door elkaar gemengd en in een aluminium of Pyrex schaal gedaan, waarna de schotel op 300 graden verwarmd wordt. De schotel moet ongeveer 45 minuten koken, zodat hij aan de bovenkant bruin kan worden. Nadat het gehaktbrood 45 minuten gekookt heeft moet het uit de oven gehaald worden en ongeveer 10 minuten laten afkoelen voor het gegeten wordt. Dit gerecht wordt meestal gegeten met aardappelpuree of pasta.