5 must-try gerechten als je in Rome bent

Het eten van Rome is een keuken die al eeuwen bestaat en de vele restaurants in de stad weerspiegelen dat door gerechten uit heel Italië te serveren. Het kan moeilijk zijn om in andere delen van de wereld authentiek Italiaans eten te vinden, maar hier zul je geen moeite hebben het te vinden. Er zijn zelfs zo veel plaatsen om uit te kiezen dat het moeilijk zou zijn om niet iets lekkers te vinden. Hier zijn vijf gerechten die je tijdens een bezoek aan Rome moet proberen

1) Spaghetti alla Carbonara

Het gerecht bestaat hoofdzakelijk uit eieren, pancetta of spek, zout, peper en pecorino kaas met spaghetti die beetgaar gekookt is en dan snel door elkaar gegooid wordt tot een romige saus.

2) Pizza Margherita

Deze pizza is genoemd naar koningin Margherita, nadat ze had verklaard dat het de echte Italiaanse pizza was. Hij wordt gemaakt met verse tomaten en mozzarella kaas, en met basilicumkruiden

3) Cacio e Pepe

Dit gerecht bestaat uit zwarte peper, pecorino romano kaas, pasta en water. Dat is alles! De eenvoud van dit gerecht weerspiegelt de eenvoud van de Italiaanse cultuur. De kaas en peper maken een romige saus die over spaghetti of een andere soort pasta geserveerd wordt

4) Carciofi alla Gaetana (Artisjokken in de stijl van Gaeta)

De artisjokken worden eerst gekookt en dan gebakken met knoflook, caciocavallo kaas en brood kruimels. Dit geeft een knapperige textuur en brengt de artisjokken perfect op smaak

5) Arrosticini (Gegrilde lamsspiesjes)

Deze spiesjes zijn gemaakt van lamsvlees dat gemarineerd is in wijn, zout en peper, dan aan spiesjes wordt gespiesd en boven houtskool gegrild. Ze lijken op yakitori of shish kebab. Je vindt ze overal in Rome, maar er is niets beter dan rechtstreeks naar de bron te gaan! Je vindt er kraampjes op straathoeken waar de plaatselijke bevolking in de rij staat om een kans te maken een van deze smakelijke hapjes te kopen. Ze gaan uitstekend samen met een fles plaatselijke rode tafelwijn!