Top 3 supplementen voor krachtsporters

Als je serieus bezig bent met krachtsport, dan weet je dat voeding, samen met voldoende rust een belangrijke en zo niet, de belangrijkste rol speelt in het behalen van topprestaties. Naast een uitgebalanceerd dieet kunnen supplementen daarom ook een waardevolle toevoeging zijn om hetgeen te bereiken wat je graag wilt bereiken. Omdat lang niet iedereen zich ervan bewust is hoeveel toegevoegde waarde bepaalde supplementen hebben, geven we je niet alleen een top 3 met supplementen om je prestaties nog  verder te verbeteren, maar delen we ook de voordelen van het gebruik van supplementen zelf.

Waarom gebruiken we supplementen?

De reden dat het gebruik van supplementen een absolute toevoeging is, is omdat het soms lastig kan zijn om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen uit alleen ons eten. Helemaal wanneer je een fanatieke krachtsporter bent en dus regelmatig in de sportschool te vinden bent. Door gebruik te maken van supplementen, kun je op een relatief gemakkelijke manier een hoge concentratie tot je nemen, waarvoor je andere de nodige voeding naar binnen moet werken, waarbij je uiteraard ook andere voedingsstoffen binnenkrijgt, waar je helemaal niet om staat te springen. Het is dus een snelle en tevens ook efficiënte manier om bijvoorbeeld te zorgen voor voldoende eiwitten, zonder dat je hier de nodige ‘vaste’ voeding voor moet eten.

Tongkat Ali

Tongkat Ali is een supplement dat al jaren ontzettend populair is en dus ook veel wordt gebruikt om de fysieke prestatie te verbeteren. Tongkat Ali, ook bekend als Eurycoma longifolia, is een populair supplement dat vaak wordt gebruikt vanwege de fysieke voordelen. Het wordt vaak geprezen vanwege zijn potentiële invloed op het ondersteunen van het libido, het stimuleren van de energie en het verbeteren van de fysieke prestaties. Dit supplement zorgt voor een gezonde hormoonbalans in het lichaam, waardoor je tijdens het sporten meer kracht hebt en tijdens het duursporten, meer energie krijgt om langer door te kunnen gaan.

Eiwitten

Als krachtsporter  weet je als geen ander hoe belangrijk het is om voldoende en ook de juiste eiwitten binnen te krijgen. Deze bouwstenen van het lichaam zijn cruciaal voor spiergroei, herstel en behoud van je spieren. Het is dus ook niet voor niets dat een groot deel van de voedingstoffen bij veel krachtsporters bestaat uit hoofdzakelijk eiwit. Omdat een gemiddelde sporter tussen de 1,8 – 2,3 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht moet binnen krijgen, kun je je wel voorstellen dat eiwitshakes uitkomst bieden. Om nu dagelijks een kilo kipfilet naar binnen te werken, is niet alleen erg kostbaar, maar scheelt je ook gewoon een hoop tijd. Door een deel van je eiwitinname door middel van shakes binnen te krijgen, zul je merken dat niet alleen de opname veel sneller gaat, maar ook dat het een stuk gemakkelijker is. Zo kun je na een intensieve training je lichaam en dus spieren direct voorzien van de nodige voedingsstoffen om te herstellen.

Multivitamines

Naast ‘bouwstenen’, zijn ook vitamines en mineralen van belang. Nu halen we deze voor een deel wel uit onze voeding, maar is het ook verstandig om je huidige voedingsschema naast eiwitshakes, ook aan te vullen met een goede multivitamine van Organic Supplements. Door de hoge concentratie kun je de focus van je calorie inname volledig leggen om de eiwitten, vetten en ook koolhydraten en kun je de vitamines innemen door middel van capsules, zodat je zeker weet dat je lichaam ook voldoende vitamines en mineralen heeft om goed te kunnen herstellen.