Wat is het beste recept voor een heerlijke chocoladetaart? Wel, dat hangt af van wie je het vraagt. Sommige mensen zullen je vertellen dat ze de voorkeur geven aan een vochtige en dichte cake, terwijl anderen zullen zeggen dat hij licht en luchtig moet zijn. Sommigen zullen zelfs beweren dat het helemaal zelf gemaakt moet worden, terwijl anderen zouden zeggen dat er geen betere manier is dan het gebruik van een mix uit dozen. Uiteindelijk telt maar één vraag echt: Wat vind JIJ lekker in je chocoladetaart? Daar gaat het om op deze blog – diegenen onder ons met minder-dan-perfecte bakkunsten helpen door recepten van enkele van onze favoriete food bloggers te delen!
Het perfecte recept
Vandaag – de dag waar jullie allemaal op gewacht hebben. Ik deel mijn favoriete chocoladetaart recept met jullie! Het is smeuig, heerlijk, en gemakkelijk te maken. Hij staat perfect op zichzelf, maar past ook goed bij andere smaken zoals vanille, framboos, of karamel.
Wat ik zo leuk vind aan dit recept is dat je verschillende technieken kunt gebruiken om het elke keer dat je het bakt in iets nieuws te veranderen. De ene week voeg ik kaneelsnippers toe om er een Mexicaanse draai aan te geven; een andere keer werk ik het af met eenvoudig chocoladeglazuur; en soms maak ik van de helft van het beslag cupcakes, zodat er meer overblijft. Je kunt niet fout gaan!
Dit heb je nodig
400 gram chocolade
200 gram boter
400 gram gecondenseerde melk
500 gram suiker
250 ml water
1 eetlepel vanille-extract
Instructies
Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet twee ronde bakvormen in. Bekleed ze met perkamentpapier, en vet ze opnieuw licht in. Zorg dat je 2 rondjes perkamentpapier uitknipt die precies dezelfde vorm hebben als je pan, zodat je niet de een groter krijgt dan de ander als je klaar bent met bakken
Stap 2: Smelt de chocolade op laag vuur of in de magnetron, onder regelmatig roeren. Laat het niet aanbranden! Zet apart om af te koelen als hij nog vloeibaar is.
Stap 3: Klop de boter op middelhoge snelheid tot hij licht en luchtig is. Voeg geleidelijk suiker toe en klop goed na elke toevoeging, stop een keer om de zijkanten van de kom te schrapen. Voeg een voor een eieren toe, goed kloppend na elke toevoeging.
Stap 4: Meng door elkaar de gecondenseerde melk en het water. Giet de helft van dit mengsel bij het beslag, dan de helft van de gesmolten chocolade, kloppend tot het gemengd is. Voeg het resterende melkmengsel toe, gevolgd door de resterende chocolade. Klop tot alle ingrediënten zijn toegevoegd en het beslag glad is, ongeveer 1 minuut op middelhoge snelheid.
Stap 5: Verdeel je beslag gelijkmatig over je twee pannen. Bak ze 30-35 minuten of tot een in het midden gestoken tandenstoker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen voor je het glazuur aanbrengt!